Een tijdje geleden fietste ik ’s ochtends terug van de rivier waar ik had gezwommen. In het water, met de zon op m’n hoofd, het land om me heen, voel ik me helemaal in m’n element. Sowieso was dat het eerste waar ik zo van genoot nadat ik 5 jaar opgesloten had gezeten in m’n huis toen m’n lijf niet meer kon. De wind op m’n huid, de zon op m’n hoofd… Wat een cadeau.

Op de weg terug van het zwemmen kwam ik langs het asiel. Ik hoorde de honden blaffen en wist dat ze daar alleen in hun hok zaten. Misschien kwam het doordat ik helemaal openstond na mijn bad in de elementen, maar m’n hart brak. Ik moest knetterhard huilen. Ik snap het dan niet. Waarom we dit creëren.

Ik zat net aan die ochtend te denken en dat het zo gek is dat we als mens vaak niet eren wat we krijgen. Het land, de natuur, de voeding, de schoonheid. We hebben een systeem gecreëerd dat niet ziet in welk wonder we leven.

Geïnspireerd ook na het interview dat ik deed met Susan Smit over de Heks, die de natuur als kerk ziet, voel ik zo’n weemoedig verlangen. Het is zo dichtbij, die thuisbron. We krijgen het cadeau. En we…. maken het kapot. Het geschenk van de Aarde, met haar dieren, planten, medicinale krachten.

Het is alsof we een prachtig boeket bloemen krijgen en het gelijk in de prullenbak flikkeren, erop te stampen, zonder er naar te kijken of dankjewel te zeggen.

Mijn verlangen is dat we dit als geheel weer zien. Ik weet dat velen opstaan en eren wat we hebben, eren wie we zijn.

En ik weet ook dat we als geheel nog een stap te zetten hebben. Het is een stap terug, in plaats van vooruit. Een stap naar binnen in plaats van naar buiten. Een stap naar elkaar toe in plaats van van elkaar af.

Deze foto is met Entgen Luyten, de vrouw die in Limbricht werd berecht omdat ze moedig opkwam voor de verbinding met de natuur als onze goddelijke thuisbron 😍 Het kostte haar in 1674 haar kop. Maar niet echt.

Want de spirit leeft door… Laten we dat voeden zodat het herboren kan worden als het wonder dat we zijn ❤️

Schrijf je hieronder in om regelmatig inspirerende en helende Heartsongs te ontvangen! Je bent dan gelijk op de hoogte bij nieuwe activiteiten.

Book a Heartsong for yourself

If you'd like to receive a Heartsong for yourself, please send me an email. We can make an appointment for an online Zoom session!

Download je gratis song

En wake up the gold inside!

Privacy verklaring

Je Wake up the Gold song is naar je onderweg!

Download je gratis Powersong

En leef je eigen kracht en schoonheid.

Privacy verklaring

Je powersong is naar je onderweg!

Voer hier je naam en e-mail in

Je ontvangt dan een mail om te bevestigen dat je bent ingeschreven en dan ben je er bij!

Welkom bij de gratis avond over Vergeving!

Ja ik ontvang graag elke week een gratis song

Dankjewel voor je inschrijving. Je ontvangt nu elke week een nieuwe song van me.

Receive a new mantra every Monday

Thank you for subscribing!

Ja ik ontvang graag wekelijks een musical message

Dankjewel voor je inschrijving. Je ontvangt elke week een musical message.