Is er een situatie in je leven die vast voelt? Of een onprettig thema dat telkens weer terug komt? Beperkende gedachte patronen? Gevoelens / gedachten als ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik kan het niet’. Of onprettige relaties?

Grote kans dat je rondloopt met een oude pijn die geheeld wil worden. Oude onverwerkte pijn kan veel impact hebben op je leven.

In de afgelopen 4,5 jaar heb ik heel veel meegemaakt op het gebied van (zelf)heling. In deze blog deel ik 10 manieren om je leven te veranderen door oude pijn te helen.

Toen ik in de lente van 2015 opeens niet meer naar buiten kon omdat het licht veel te fel voor me was, startte voor mij een zoektocht naar heling en genezing. Ik kon ook geen geluid meer verdragen. Lezen, naar beweging kijken en mensen om me heen waren allemaal niet mogelijk.

De situatie werd erger en ik heb jarenlang binnen gezeten, met de gordijnen dicht, zonnebril op en oordoppen in. Van ’s ochtends tot ’s avonds was er leegte. Ik kon niks. Geen afleiding, geen muziek. Niks.

Het enige dat er was, was af en toe een mooie meditatie en verbinding met de wereld van Spirit. Dat vulde dan ongeveer een uur of twee. En dan waren er nog 16 uren over.

In die jaren heb ik heel veel dingen onderzocht en geprobeerd op het gebied van heling. Ik heb me ook goed laten onderzoeken in het ziekenhuis. Fysiek bleek ik helemaal in orde. Het viel te wijten aan het stress systeem, dat helemaal de kluts kwijt was.

Ik wilde de onderliggende oorzaak van het probleem vinden. Ik voelde dat die er was. Uiteindelijk vond ik de kern oorzaak, een ernstig trauma in mijn jeugd.

Dat de boel tot heling is gekomen komt door een aantal belangrijke punten, die ik hieronder beschrijf.

1. Zelfliefde

Zonder zelfliefde kunnen we geen kant op. Vind je jezelf mooi? Ben je je eigen beste vriend? Wat mij heeft geholpen bij het komen tot zelfliefde is hele fijne steun in mijn omgeving. En dat brengt me direct bij het volgende punt.

2. De perfecte steun

Wat is dat? De perfecte steun? Dat is die hulp waarbij jouw hart zich weer vult met liefde. Die hulp, die jou compleet accepteert en lief heeft zoals jij bent. Die jou laat voelen dat jij het ontzettend waard bent om een mooi leven te leven. Zorg ervoor dat jij jouw hulpbronnen weet te vinden. Je hoeft niet alles alleen te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een goede vriend, een liefdes partner, een psycholoog, een healer, een engel.

3. Spirit

Wat mij ontzettend heeft geholpen is de wereld van ‘spirit’. De verbinding met gidsen, de engelen wereld, grote healing spirits. We zijn wezens van licht, trilling, vibratie. Er is ontzettend veel heling te vinden door hulp uit die wereld. En er is hulp, heel veel. Ik ben er zelf heel gevoelig voor, voor die energie. Als ik een engel aanroep, dan voel ik het als die bij me komt. Je hoeft dit niet te voelen om toch hun hulp te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het volgende punt.

4. Gebed

In meditatie, in stilte kun je je verbinden met de wereld van spirit en je gebed uitspreken. Ik heb dit vaak gedaan en het heeft me gigantisch gesteund. Je kunt bijvoorbeeld bidden tot de engelen: Engelen ik bid tot jullie. Ik bid om heling. En voor mijn mooiste leven, waarin ik stralend gezond mijn kracht leef. Willen jullie me hier alsjeblieft bij helpen? Je verbindt je dan ook al met de uitkomst, met de werkelijkheid die jij graag wilt. Zo zet je heel duidelijk de intentie, de richting voor jouw leven.

Als dit bij je past, vind dan jouw vorm, in stilte, in meditatie, in aandacht. Sluit altijd af met een ‘dankjewel’.

5. Acceptatie

Is er een situatie in je leven die je graag wilt helen? Iets dat je graag wilt veranderen? Totale acceptatie is dan het beste startpunt. Het gevecht houdt de situatie in stand. Zeg eerst ‘Ja’ tegen de situatie zoals die is. En kijk dan wat je kunt doen om de boel zo te krijgen zoals jij het graag wilt. Ontspan…. Laat los……

6. Dankbaarheid

Ik had verschrikkelijke dagen. Als ik me ’s avonds kon richten op dankbaarheid, dan shiftte alles. Dankbaar voor het huis waar je in woont, voor het eten, voor het drinken, voor de zuurstof, voor het bed waar je in ligt, voor de vrede die er is, de stilte. Enzovoort. De simpele voor de hand liggende dingen die er wél zijn…. Zo veel om dankbaar voor te zijn.

7. Expressie

Allerlei vormen van expressie kunnen je helpen om de boel te laten stromen en helen. Kunst, taal, dans, muziek, zang, noem het maar op. Maar ook: je uitspreken. Zeggen wat je op je hart hebt. Tegen je vrienden, je geliefde en misschien ook tegen de vroegere agressor. Het kan heel helend zijn om nu je plek in te nemen en vanuit autonomie je stem te laten klinken. Liever niet vanuit agressie. Maar wel vanuit volwassen kracht. Het kan goed zijn om dat pas te doen als je voelt dat je daar klaar voor bent. Maar hou je niet in. Spreek je uit.

8. De wond omarmen

Als er pijn is, of een situatie die vast zit of telkens terug komt. Als er een gevoel van ongeluk is in je, of terugkerende patronen die je belemmeren. Dan kan het goed zijn dat er een oude wond is die je naar binnen roept. Er zit iets in je systeem dat geheeld wil worden. Heb je iets meegemaakt dat heel pijnlijk was? Voel je misschien gewoon een flinke spanning in je lijf. Omarmen die handel. Liefhebben die handel. Jij bent het allermooiste waard. In de omarming, in de liefde, wordt de wond zacht, kan het gaan stromen. Je zult snappen dat dit bij een flink trauma misschien meer tijd en geduld nodig heeft. Maar het kan geheeld worden. In jouw liefde.

9. Innerlijke kind

Een situatie die nu niet stroomt, een fysiek probleem dat stress gerelateerd is, een terugkerend negatief patroon. Het kan allemaal te maken hebben met het innerlijke kind dat niet happy is. Zorg voor het gekwetste kind in jezelf. Laat het kind zien dat jij er nu bent. Dat jouw helende handen hem of haar nu kunnen dragen. Wees lief, zoals je voor een baby zou zijn.

10. Vergeving

Vergeef jezelf. Je bent een mooi mens. Misschien heb je fouten gemaakt. Dat doet iedereen. Misschien heb je iets gedaan waar je spijt van hebt. Vergeef jezelf. Neem daar even de tijd voor, om dat vanuit werkelijke contact te laten ontstaan. Hetzelfde geldt voor het vergeven van de ander. Hoe groter de wond, hoe lastiger. Maar het is mogelijk en zelfs nodig om verder te kunnen. Vind compassie. Kun je je erbarmen laten stromen aan de agressor? Een zacht hart hebben, niet wijken, toch helemaal je plek innemen terwijl je ziet: ‘Ook jij wilt liefde, ook jij wilt een thuis, ook jij bent een mens en zelfs een broeder. Je bent misschien even de weg kwijt, maar je gaat ‘m weer vinden. Ik zegen je.’

Dit zijn mijn top 10 punten om jezelf te helen van pijn uit het verleden. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

 

Schrijf je hieronder in om regelmatig gratis Heartsongs te ontvangen. Voor inspiratie en heling!

Book a Heartsong for yourself

If you'd like to receive a Heartsong for yourself, please send me an email. We can make an appointment for an online Zoom session!

Als dit ondersteunend voor je was, deel het dan met je vrienden!

Download je gratis song

En wake up the gold inside!

Privacy verklaring

Je Wake up the Gold song is naar je onderweg!

Download je gratis Powersong

En leef je eigen kracht en schoonheid.

Privacy verklaring

Je powersong is naar je onderweg!

Voer hier je naam en e-mail in

Je ontvangt dan een mail om te bevestigen dat je bent ingeschreven en dan ben je er bij!

Welkom bij de gratis avond over Vergeving!

Ja ik ontvang graag elke week een gratis song

Dankjewel voor je inschrijving. Je ontvangt nu elke week een nieuwe song van me.

Receive a new mantra every Monday

Thank you for subscribing!

Ja ik ontvang graag wekelijks een musical message

Dankjewel voor je inschrijving. Je ontvangt elke week een musical message.